Naša učenica EMA DJEDOVIĆ

Predstavljamo našu uspješnu učenicu Emu Djedović, nagrađenu i od FEDERALNOG MINISTARSTVA OBRAZOVANJA I NAUKE, za postignute rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima u školskoj 2015/16. godini. Pored odličnih ocjena iz svih nastavnih predmeta i tinejdžerskih godina sa kojima se kao i svaka osoba u njenim godinama mora nositi, ona ima nevjerovatnu ljubav prema , nećete nam vjerovati, matematici, a unazad godinu i fizici.
Čim je od učiteljice Almedine prešla u predmetnu nastavu znalo se da će ona biti jedan od naših predstavnika na takmičenjima.
Izborila je odličan plasman iz matematike u petom pa i u šestom razredu, ali za taj program nije bilo osim kantonalnog daljeg nivoa takmičenja. Dočekala je Ema strpljivo priliku i pokazala svoje najozbiljnije namjere.
Plasman na federalno takmičenje iz matematike je ostvarila i od tada se uz povremene instrukcije manje-više samostalno pripremala za nastup i na ovom nivou takmičenja. Otišla je Ema u pratnji svoga oca i čim je saznala za rezultate, prije službene biltenske objave , javila nam  telefonom šta se događa. Tako je prva saznala mama, pa nastavnica Alma, a onda i razrednica i svima je dan bio više nego lijep, a zahvaljujući trudu naše Eme. U školi ima ogromnu podršku i razumiju kada, ali rijetko kada, ne stigne nešto uraditi. U razredu joj  pomalo zavide, a ko im je kriv, nikome nije zabranjeno raditi i ostvarivati uspjeh.
Dvostrukim uspjehom se okitila Ema i u 2016. godini iz oblasti fizike i matematike . Ostvarila je izuzetan uspjeh našla se u samome vrhu talenata i budućih mladih fizičara naše domovine. Njene uspjehe kao i skupine Eminih vršnjaka ovih dana, tačnije u ponedjeljak, 5.12.2016. nagradilo je Federalno ministarstvo obrazovanja jednokratnom novčanom nagradom i prigodnim poklonima za ostvarene uspjehe.
Nije lako biti u njenoj koži, većina Eminih  vršnjaka ne dijeli njenu  želju za radom i znanjem . Uz te kvalitete dobroga znalca, Ema je i izuzetno dobro vaspitana na čemu može zahvaliti i svojim roditeljima.Iskrene i srdačne čestitke Emi, njenim roditeljima, a mi ponovo ističemo sreću i zadovoljstvo što imamo čast biti dijelom najljepšega dijela života, Eme Djedović, imena koje itekako treba zapamtiti!


Urednica školskoga lista, Azra Ušanović