" PRODAJNI SALON "

 Jesen je godišnje doba poznato prije svega po bogatstvu plodova koje nam priroda daruje u izobilju; jesenje tople boje razveseljavaju dušu i zlatne sjene sunčevih zraka ne ostavljaju nikoga ravnodušnim.s1

U ovakvom ozračju ljepote, mira i zadovoljstva osvanuo je i petak, 3.11.2017. godine kada smo vrata naše škole otvorili svima koji su imali volje i želje jedan dan svoga života učiniti još ljepšim i bogatijim. s2

Razvojni tim škole prezentirao ideju o organiziranju jesenjeg prodajnog salona. O ciljevima ovakvih aktivnosti bilo bi izlišno govoriti. Ono što ne možemo i ne smijemo ne istaći jeste nesebična i svesrdna podrška svih roditelja naših učenika koji i jesu glavni nositelji svih aktivnosti u sprezi sa razrednicima.s3

U relativno kratkom roku od ideje do realizacije urađeno je jako puno posla , zajednički rad se isplatio i prodajni salon pod motom Zlatni plodovi jeseni protekao na izuzetno ugodan, koristan i za sve koji su bili prisutni zanimljiv način.

s4

Prodajni salon bio je vrlo posjećen, trgovalo se, kušalo i uživalo u delicijama. Opskrbilo se i ponekim komadom nakita, ukrasa i dekorativnih predmeta.

s5

Cijene manje više simbolične, ni mnogo ni malo, reći ćemo taman nama dovoljno valjda zato što znamo prepoznavati prave vrijednosti. Mi se družimo i kroz ovakve aktivnosti puno učimo o životu i vlastitim mogućnostima. Usto ne zaboravimo ni one potrebite pa ih se sjetimo i obradujemo poklon paketima od proizvoda prikupljenih iz prodaje.

s6

Razmišljalo se i šta sa prikupljenim sredstvima od salona. Još ne znamo koji je iznos ali će Vijeće roditelja već na prvom sljedećem sastanku imati i taj podatak. Ono što znamo jeste da bi za školski objekat bilo dobro nabaviti kamere za video nadzor jer je tužna činjenica da su prozori naše škole vrlo često na meti nekim pojedincima, koji ih iz nama nejasnih razloga ne vole, pa često razbijaju stakla. Ipak, napominjemo kako je ovo prva ideja, a imamo mi njih još.

s7

Škola treba puno sredstava i ovo bi bio pokušaj da se barem jednim dijelom pomjerimo sa mjesta i pokažemo volju da naš zajednički boravak i život u školi učinimo što je moguće više ljepšim , a bome i sigurnijim.

s8

Škola Kreka s ponosom predstavlja rad naših učenika, roditelja i nastavnika, entuzijasta koji ne poznaju granice i ne mjere koliko treba uložiti truda i sredstava za opće dobro.

s9

 

s12

s11

 s10

Naša radost – novinari OŠ „Kreka“