LIJEP GEST RODITELJKE NAŠE UČENICE

Nije nepoznanica da se u radu škole mogu očekivati dobri rezultati samo ako i ukoliko svi sudionici odgojno-obrazovnoga rada uzmu maksimalno učešće i to svako na svoj način i naspram svojih mogućnosti. Svjedočimo jednom ne tako čestom događaju u našoj školi koji se odnosi na značajnu donaciju u informatičkoj opremi za potrebe nastave informatike.

Naime, majka naše učenice, je donirala dva nova računara (laptopa) sa pratećom opremom. Gospođa je kroz razgovor sa svojom kćerkom upućena u sva dešavanja i problematiku rada u školi kako u redovnoj nastavi tako i vannastavnim aktivnostima i nesebično odlučila reagirati u praktičnom i idejnom smislu na najbolji mogući način.

Gospođa, je donirala novu opremu: dva laptopa, dva monitora, dvije tastature, dva miša...

Riječi zahvalnosti mogu samo biti pokazatelj koliko se takav gest pažnje i razumijevanja cijeni jer je zaista velikodušan i nadahnjujući za sve krajnje korisnike donirane opreme.

Uvjereni smo kako će zahvaljujući doniranim računarima kabinet nastave informatike u realizaciji nastave i vannastavnih aktivnosti biti još uspješniji u narednom periodu.