Projekti iza nas

Projekat "Tuđe poštuj, svoje cijeni"!

Projekat realizovali:

Dilista Bašić   - PROF. BOSANSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI
Azra Ušanović - PROF. BOSANSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOST

Projekat "Tuđe poštuj, svoje cijeni" je imao za cilj da razvije kod učenika vrijednost i ukaže na važnost očuvanja i njegovanja "vlastitog" kao i obavezu za poštovanje "tuđeg".

Kao proizvod ovog projekta, nastao je prevod jedonog stripa sa bosanskog na romski jezik kojeg u cjelosti možete besplatno downloadovati ovdje.

 

 


 

Projekt ˝Aflatoun˝
Druženje učenika osnovnih škola Tušanj, Solina i Kreka

Danas su učenici osnovnih škola obilježili Dan Aflatuna prigodnim programom u prostorijama Osnovne škole "Kreka". Program su otvorili učenici šestog razreda Osnovne škole "Kreka" prigodnom pjesmicom o Aflatunu, koju su otpjevali na engleskom jeziku, a koja govori o motu ovog simpatičnog lika: razdvoji izmišljotinu od činjenica, istraži, razmisli, ispitaj i djeluj.

U nastavku programa izmjenjivala su se djeca ove tri škole da bi pokazali šta su naučili o sebi i drugima, kao i o tome kako treba štedjeti.

 Pročitano je nekoliko pjesmica i literarnih radova napisanih vještim perom učenika Osnovne škole "Tušanj" i Osnovne škole "Kreka", a učenici Osnovne škole "Solina" upoznali su nas sa svojim Projektom pomoći drugaru iz njihove škole . Pokazano je zavidno znanje iz oblasti štednje, poduzetništva i brige za druge.